Technológiai fejlesztés az ERBG System Kft.-nél

 2021.| 08. | 12.

 

Sajtóközlemény


Technológiai fejlesztés az ERBG System Kft.-nél

 

Európai Uniós forrás segítségével technológiai fejlesztésre került sor az ERBG System Kft. barlahidai telephelyén, a GINOP-1.2.8-20-2020-01133 pályázat keretén belül. A Mikro-, kis és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 13,87 millió Forint támogatásban részesült.

Az ERBG System Kft.-t 2008-ban 4 magánszemély alapította. A cég profilja anyagmozgató gépek gyártása. A vállalkozás alapítójának korábbi, családi vállalkozás működtetése kapcsán volt releváns szakmai tapasztalata a gyártás mibenlétéről, ám azzal a céllal hozták létre a vállalkozást, hogy a nagy, ipari méretekben készülő fémszerkezetek helyett itt személyre-technológiára szabott kisebb, precíz, egyedi gépeket, berendezéseket gyártsanak.

A megalakulás óta a cég fontos feladatának tekinti a vevők teljes körű kiszolgálását: előkészítés, felmérés, tervezés, gyártás, problémamegoldás.

2012-ben a Kft. a vállalkozás erejének és méretének növelése érdekében az alkalmazotti létszám bővítésével megteremtette az alvállalkozói függelem minimalizálásának lehetőségét.

2011. évben uniós pályázati forrás felhasználásával felépítették a barlahidai telephelyen lévő gyártó csarnokot. A piaci pozíció ma már stabilnak mondható, elmondható, hogy a vállalkozás országosan jegyzett cég, benne van az első 5-6 leginkább keresettek között.

 

 

A kedvezményezett neve: ERBG System Kft.

A projekt címe: Technológiai fejlesztés az ERBG System Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 8948 Barlahida, 057/1. hrsz.

A beruházás megvalósításának ideje: 2020.09.07-2021.08.12.

Beruházás összköltsége: 13.872.415 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 19.817.736 Ft

Támogatás mértéke: 69,999999%

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

A projekt keretében új eszközök beszerzése valósult meg termelékenységjavítás és kapacitásbővítés céljából.

 

A projekt keretében beszerzett eszközök:

·         3D- Hegesztőasztal

·         CAT GP50CN típusú targonca

 

Mivel rendkívül összetett szerkezetet gyártunk, ezért nagyon fontos az, hogy a hegesztésre való előkészítésnél minél stabilabban lehessen összeállítani a munkadarabot, lehetőleg az elérhető legmagasabb szerkezeti készültségben.

 

A Demmeler cég által feltalált 3D hegesztőasztal rendszerek és szerszámok segítenek a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelésben. A moduláris leszorító rendszer jelentősen csökkenti a szerkezetek területén felmerülő költségeket és biztosítja a nagy pontosság a legszigorúbb tűréshatárokkal előállított, egyformán magas minőségét. A hegesztési eredmény szempontjából a 3D-s leszorító rendszer optimális áramlást biztosít az elektróda / hegesztőhuzal és a testcsatlakozó között. Ehhez a DEMMELER a hegesztőasztal és a tartozékok optimális anyagtulajdonságait, valamint a legnagyobb pontosságot biztosítja az optimális alakzáródáshoz.

A fenti tulajdonságoknak, valamint a gyártó elhivatottsága alapján nem volt kérdés, hogy a DEMMELER cég által gyártott 3D-Hegesztőasztal szerezzük be.

 

A beruházás előtt a vállalkozás 1 db 3 t teherbírású targoncával rendelkezett, ami kicsinek bizonyult az akkori termelési kapacitáshoz. A lézervágó gép kiszolgálásához kötegekben érkeztek a táblák, melynek mozgatásához kevés volt a 3 t teherbírás. Emellett több olyan megrendelésünk is körvonalazódott, ahol a késztermék is nehezebb lesz ennél.

A projekt keretében beszerzett targonca 5 t tonna teherbírású, mely rendkívül hasznos a kötegelt táblák, valamint késztermékek mozgatásában. Ennek köszönhetően a kisebb teherbírású targoncánk felszabadult, s a termelésben máshol tudjuk alkalmazni.

 

Összességében tehát elmondható, hogy a projekt megvalósítása pozitív hatással bírt vállalkozásunk piaci helyzetére, versenyképességére.

 

 

 

 

 

További információ kérhető:

 

Horváth Richárd

+36 30 626 6077

samay.zs@erbgsystem.hu

 

Sajtóközlemény - Darányi Ignác Terv

Sajtóközlemény - Darányi Ignác terv

 
ujmagyar.jpg

 

A 33/2011. (IV.28.) VM rendelet alapján, mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére 2011-től nyújtandó támogatások jogcímre benyújtott projekt 35.000.000 Ft támogatásban részesült, melyben a Barlahida 057/1 helyrajzi számú ingatlanon irodaépület és üzemcsarnok került megépítésre illetve informatikai eszközök kerültek beszerzésre.

 Az ERBG System Kft. anyagmozgató gépek és rendszerek gyártásával foglalkozó vállalkozás.Az elmúlt időszakban nem rendelkezett saját ingatlannal, a cég 2011-ben kezdte meg a fejlesztését jelen pályázati támogatás segítségével. Az átadott fejlesztésnek köszönhetően folyamatosan bővítette üzemméretét, megrendelői körét, ami megköveteli a megfelelő technológia folyamatos rendelkezésre állását.

 A vállalkozás versenyképességének javítása érdekében a leginnovatívabb technológia beszerzése, az üzemcsarnok létrehozása elengedhetetlen. A termelési kapacitás bővítésére került sor a pályázati forrás felhasználásával.

 A tevékenység további fejlesztése érdekében az alábbi beruházás valósult meg a projekt keretében:

 

A kedvezményezett neve:                 ERBG System Kft.

Projekt címe:                                       Az ERBG System Kft. 2012-es évi telephelyépítése, technológiafejlesztéssel

Megvalósítás helyszíne:                     8948 Barlahida, külterület 057/1. hrsz.

Elnyert támogatás összege:               35.000.000 Ft

Támogatás mértéke:                           60%

Támogatási kérelem iratazonosítója:1422292176

 

Beruházás rövid bemutatása:

 Az acélszerkezet gyártását szolgáló acél csarnok egyhajós kialakítással 14,5 m szélességben és 30,2 m hosszúságban került kivitelezésre. A csarnokból megközelíthető lett az iroda valamint az öltözőrész. Az iroda rész a földszinten egy gyártás előkészítő irodát foglal magába. Az öltöző rész, a fizikai dolgozók részére kialakított, öltözőszekrényes öltözőt és hozzá kapcsolódó tisztálkodó helyiséget valamint egy étkezőt tartalmaz. A beruházás során megújuló energiahasznosító berendezés telepítése és a külső infrastruktúra fejlesztése is megvalósult. Az irodai munkához kapcsolódóan egy szerver számítógép beszerzése is megtörtént.

 A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósult meg.

Horváth Richárd

horvath.r@erbgsystem.hu

06-30/626-6077


daranyi.jpg

Technológia fejlesztés

Sajtóközlemény       

technológia fejlesztés az erbg system kft.-nélerfalogo.jpg

 

Európai Uniós forrás segítségével az eszközpark bővítésére került sor azERBG System Kft. barlahidai telephelyén, a GINOP-1.2.2-16-2017-00936 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítőberuházásainak támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 20,56 millió Forint támogatásban részesült.

 

Az ERBG System Kft. anyagmozgató gépek és rendszerek gyártásával foglalkozó vállalkozás.Az elmúlt időszakban, elsősorban a 2011-ben megkezdett és 2013-ban átadott fejlesztésnek köszönhetően folyamatosan bővítette üzemméretét, megrendelői körét, ami megköveteli a megfelelő technológia folyamatos rendelkezésre állását.

 

A vállalkozás versenyképességének javítása érdekében a leginnovatívabb technológia beszerzése elengedhetetlen. A termelési kapacitás valamint a termékskála bővítése érdekében géppark bővítésére került sor a pályázati forrás felhasználásával.

 

A tevékenység további fejlesztése érdekében az alábbi beruházás valósult meg a projekt keretében:

 

A kedvezményezett neve: ERBG System Kft.

 

A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás azERBG SystemKft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 8948 Barlahida, Külterület 057/1. hrsz.

A beruházás megvalósításának ideje: 2017.06.19. – 2018.06.18.

Beruházás összköltsége: 45.679.398 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 20.555.729 Ft

Támogatás mértéke: 45%

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

CNC megmunkáló központ és csúcseszterga került beszerzésre. A gépek lehetővé teszik a kis- és nagyszériában gyártott alkatrészek sorozatgyártását.

A gépek beszerzése, az új technológia adaptálása a vállalkozás termelési kapacitásának bővítését eredményezi, az előzetes kalkulációk szerint a termelés volumenének 10%-os növekedése várható, továbbá az export piacokon való jelenlét további fokozása elvárt eredmény a fenntartási időszakban- legalább 0,5% a jelenlegi mutatókhoz viszonyítva.

 

 

További információ kérhető:

Horváth Richárd

horvath.r@erbgsystem.hu

06-30/626-6077

Innovatív technológia beszerzése az ERBG System Kft.-nél.


Sajtóközlemény          infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA.jpg

INNOVATÍV TECHNOLÓGIA BESZERZÉSE AZ ERBG SYSTEM KFT.-NÉL

 

Európai Uniós forrás segítségével az eszközpark bővítésére került sor az ERBG System Kft. barlahidai telephelyén, a GINOP-2.1.8-17-2017-00060 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 15,00 millió Forint támogatásban részesült.

 

 

Az ERBG System Kft. anyagmozgató gépek és rendszerek gyártásával foglalkozó vállalkozás. Az elmúlt időszakban, elsősorban a 2011-ben megkezdett és 2013-ban átadott fejlesztésnek köszönhetően folyamatosan bővítette üzemméretét, megrendelői körét, ami megköveteli a megfelelő technológia folyamatos rendelkezésre állását.

 

A vállalkozás versenyképességének javítása érdekében a leginnovatívabb technológia beszerzése elengedhetetlen. A termelési kapacitás valamint a termékskála bővítése érdekében géppark bővítésére került sor a pályázati forrás felhasználásával.

 

A tevékenység további fejlesztése érdekében az alábbi beruházás valósult meg a projekt keretében:

 

A kedvezményezett neve: ERBG System Kft.

 

A projekt címe: Innovatív technológia beszerzése az ERBG System Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 8948 Barlahida, Külterület 057/1. hrsz.

A beruházás megvalósításának ideje: 2017.12.18. – 2018.07.31.

Beruházás összköltsége: 54 588 039 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 27.478547 %

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

A beruházás keretében 1 db CNC eszterga központ beszerzése valósult meg.

 

Korábban a forgácsolási munkák (marás, esztergálás) hagyományos gépeken történt a cégnél, amelynek sebessége és pontossága is erősen limitált volt. Ezeket a feladatokat korábban kizárólag alvállalkozókon keresztül tudta elvégezni a Kft., jelentős költséggel.

 

A beszerzések révén egyértelműen elmondható, hogy lényegesen jobb, magasabb színvonalú szolgáltatás biztosításával lényegesen jobb minőségű termékek kerülnek ki a barlahidai telephelyről a vállalkozás jövedelmezőségének, hatékonyságának javulásával egyaránt.

 

 

További információ kérhető:

Horváth Richárd

horvath.r@erbgsystem.hu

06-30/626-6077

Korszerű Technológia Beszerzése az ERBG System Kft.-nél

  szechenyit.png
            
 
          Korszerű Technológia Beszerzése
 
                               az ERBG System Kft.-nél.
 
 
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY

TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉS AZ ERBG SYSTEM KFT.-NÉL

Európai Uniós forrás segítségével az eszközpark bővítésére került sor az ERBG System Kft.
barlahidai telephelyén, a GINOP-1.2.1-14-2014-00423 pályázat keretén belül.
A Széchenyi 2020 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati kiírására benyújtott projekt 58,50 millió Forint támogatásban részesült, a támogatás mértéke: 45%.
Az ERBG System Kft. anyagmozgató gépek és rendszerek gyártásával foglalkozó vállalkozás.
Az elmúlt dőszakban, elsősorban a 2011-ben megkezdett és 2013-ban átadott fejlesztésnek köszönhetően folyamatosan bővítette üzemméretét, megrendelői körét, ami megköveteli a megfelelő technológia folyamatos rendelkezésre állását.
A vállalkozás versenyképességének javítása érdekében a leginnovatívabb technológia beszerzése
elengedhetetlen. A termelési kapacitás valamint a termékskála bővítése érdekében géppark bővítésére került sor a pályázati forrás felhasználásával.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretén belül egy darab, AMADA LCG 3015 AJ NT FIBER típusú lézerkivágó gép beszerzésére került sor.
A gép az acélon kívül réz, alumínium, rozsdamentes anyag megmunkálására egyaránt alkalmas, ezzel biztosítva a termelési kapacitás bővülését, a termékpaletta differenciálódását és szélesedő spektrumát.

A gép műszaki paramétereit az alábbiakkal lehet jellemezni:

  • Masszív acélszerkezet
  • Új, 2kW-os FIBER rezonátor
  • Vékony lemeznél nagy vágási sebesség
  • Minden anyagtípusnál tiszta vágáskép
  • Nagy gyorsulású spirál hajtómű (Torque motor)
  • AMNC vezérlés - magyar menüvel
  • Adaptív optika
  • Kamrás porelszívás
  • 5”, 7.5” lencse és tartókazetta (alaptartozék)
  • Energiatakarékos gerjesztés és üzem

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2016.02.08.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00423

 

További információ:

Horváth Richárd
ügyvezető
E-mail: horvath.r@erbgsystem.hu
Mobil: +36 30 626 60 77